Primus Challenge valmennusohjelmasta lisäpotkua harrastukseesi

Jo useat kymmenet primuslaiset ovat kohentaneet sekä ratsastustaitojaan että kuntoaan PC-valmennuksessa – tulokset ovat olleet huimia!

Primus Challengen perimmäisenä tarkoituksena on kehittyä ratsastajana. Tähän tarvitaan monipuolista oheisliikuntaa, mutta myös ratsastusta, määrätietoisuutta ja mielenhallintaa. Primus Challenge ratsastusvalmennuksessa päävastuu ratsastuksessa kehittymisellä on ratsastajalla itsellään ja hän toimii aktiivisesti oman ratsastuksensa arvioijana ja tavoitteiden asettajana.

Valmentajan tehtävä on omalla ammattitaidollaan opastaa ratsastajia löytämään oikeat fokusalueet ja tavoitteet sekä oikeanlaiset harjoitteet tavoitteiden saavuttamiseksi. Primus Challenge ratsastusvalmennus on jatkuvaa dialogia ratsastajan ja valmentajan välillä luonnollisesti hevosta kunnioittaen ja kuunnellen.

Primus Challenge -valmennusohjelmassa saat ratsastusharrastuksellesi rungon, syvävalmennusta sekä vinkkejä ja konkreettista apua ratsastusta tukeviin oheisharjoitteisiin ja niiden toteuttamiseen. Primus Challenge valmennusohjelma on sinulle, joka haluat kokeilla ratsastusta tavoitteellisessa valmennuksessa ja sitoutua ottamaan harrastuksestasi irti kaiken. Tavoitteesi voi olla joko ratsastustaitojesi parantaminen harrastuspohjalta, rohkeuden lisääminen tai kehittyminen ratsastajana kilpailukentillä. Primus Challenge sopii kaikentasoisille ratsastajille Helppo C:stä alkaen.

Primus Challenge on ollut tauolla vuonna 2021 ja kevätkaudella 2022.

Kevät 2020

PC RATARYHMÄT 2020 -kausi starttasi tammikuussa kolmen ryhmän voimin Laura Porthanin valmennuksessa.

Tällä kaudella jatkettiin kilpailemisen merkeissä uusilla kouluohjelmilla. PC Rataryhmät 2020 -valmennuksessa jokainen valitsi itselleen kilpailullisen tavoitteen, jota kohti harjoiteltiin, ja jokainen osallistui johonkin tallin rataharjoituksista tai kilpailuista kevätkauden aikana.
Kaikki ryhmät myös treenasivat yhdessä kehonhallintaa ja pilates-tyyppistä liikuntaa etäyhteyksin Marina Suomalaisen johdolla.

Kevät 2019

Tällä kaudella starttasi kolme ryhmää Laura Porthanin valmennuksessa.

Minusta rohkeampi ratsastaja- ryhmässä selätettiin ratsastuspelkoja ja jännitystiloja. Ryhmässä edettiin pienin askelin ja turvallisesti ammattilaisen johdolla. Valmennuksen aikana kasvatettiin luottamusta omiin taitoihin, tavoiteltiin rentoa ratsastusta, hyvää mielenhallintaa ja kerättiin positiivisia kokemuksia.

Kahdessa Kohti kisakenttiä- ryhmässä uppouduttiin harrasteratsastajana kilpailumaailman saloihin. Ryhmässä jokainen valitsi itselleen jonkun kilpailullisen tavoitteen, jota kohti harjoiteltiin (mm. osallistumaan johonkin tallin rataharjoituksista tai kilpailuista kevätkauden aikana).

Kaikki ryhmät treenasivat kehonhallintaa ja pilates-tyyppistä liikuntaa Martina Suomalaisen johdolla.

Kevät 2018

Kovin pitkää taukoa ei Primus Challengessa pidetty sillä vuoden alusta aloitti jälleen kaksi uutta PC-ryhmää. Kikka Suomio valmensi ryhmiä aina maanantaisin Suomen vierailujen yhteydessä. Tänä vuonna Primus Challengen teemana oli erityisesti harrastajaratsastajan harjoittelu kilpailuihin.

Valmennustuntien lisäksi Kikka piti ryhmille valmentajatapaamisia, joissa syvennettiin oppeja teoriassa. Omasta kunnostaan ratsastajat huolehtivat ratsastajille suunnatuilla Cross training ryhmäliikuntatunneilla.

Kevät 2017

Primus Challengen viides vuosi pyörähti käyntiin kahden PC-ryhmän voimin. Kiki Nyberg oli jo vakiinnuttanut asemansa PC-valmentajana ja niinpä hän luotsasi ryhmiä tälläkin kaudella. Ryhmällä oli kauden aikana viisi valmentajatapaamista, joista osan piti Kikka Suomio. Ryhmät treenasivat lisäksi viisi kertaa Esport Arenalla PT Kimmo Kourusen johdolla

Primus Challenge tällä konseptilla jää tauolle ja seura panostaa jatkossa ratsastajille suunnattuun oheisliikuntaa, johon kaikki seuralaiset ovat tervetulleita.

Kiitos kaikille PC ryhmiin osallistujille näiden viiden vuoden aikana!

Syksy 2016

Syksyn kahta PC-ryhmää valmensi Kiki Nyberg. Challenge-konsepti oli löytänyt muotonsa: kuntotestit, toimintakauden alussa, tavoitteellista ratsastusta, valmentajatapaamisia, kunnon kohotusta ja muuta oheisliikuntaa sekä kauden loppupuolella jälleen kuntotesti.

Kevät 2016

Keväällä 2016 valmennuksista vastasivat jälleen Kiki Nyberg ja Maiju Kinnula. Ratsastuksen lisäksi molemmilla ryhmillä oli säännöllisesti yhteisiä PT tapaamisia ja treenejä Esport Areenalla Kimmo Kourusen johdolla.

Syksy 2015

Primus Challengessa ahkeroitiin syksyllä 2015 kahdessa ryhmässä, joissa ratsastusvalmentajina toimivat Kiki Nyberg ja Maiju Kinnula.


Ratsastustuntien lisäksi valmennettavat toteuttivat heille yksilöllisesti suunniteltua liikuntaohjelmaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Lisäksi ryhmällä oli yhteistreenejä.

Kevät 2015

Tammikuussa 2015 Primus Challenge -ohjelmassa aloitti kuusi innokasta ratsastajaa Kiki Nybergin valmennuksessa ja Personal Trainer Piritan ohjauksessa. Lähes koko kauden ratsastettiin samoilla hevosilla ja sen vaikutus on myös koettu hyväksi. Hevosten jako on ajateltu erityisesti kehittymisen sekä mukavuusalueelta poistumisen kannalta, ja sitä kautta pääsee erityisen syvälle oppisen iloiseen maailmaan.

Ratsastustunnit ovat olleet tehokasta työskentelyä ja pilkun tarkan Kikin silmien alla ei mikään jäänyt huomaamatta. Kikin valmentajatapaamisia oli tasaisesti kauden aikana. Viimeisessä valmentajatapaamisessa Kiki jakoi hyvää palautetta: kehitystä on siis tapahtunut!

Primus Challenge ohjelma alkoi lisäksi kuntotestillä. Personal Trainer Pirita johdatteli joukon liikunnan saloihin ja kaikki saivat kuntosaliohjelmat sekä muun henkilökohtaisen treeniohjelman. Lopputestissä jokaisella paranivat tulokset niin lihaskunnossa kuin aerobisellakin puolella.

Syksy 2014

Syksyllä 2014 Primus Challenge ratsastusvalmennuksesta vastasi ensimmäistä kertaa Kiki Nyberg.

Kiki on ”kaikille tuttu nimi”, joka on valmentanut useita huippuratsastajia. Urallaan Kiki on vastannut mm. kouluratsastuksen nuorten maajoukkueen valmennuksesta. Kiki valmentaa edelleen aktiivisesti kilpailijoita ja harrastajia eri puolilla Suomea. Hän on jo Primuksellekin tuttu opettajien ja Talent Program junioreiden kouluvalmentajana.

Kevät 2014

Keväällä 2014 PC:ssä ahkeroi kolme ryhmää ja kevätkausi päätettiin huikeisiin kuntotestisuorituksiin. Kuntotesteissä kevään ryhmäläiset tekivät kautta linjan mahtavia parannuksia tuloksissaan. Lisäksi jaettiin perinteiset PC-valmennuksen kunniapalkinnot.

Syksy 2013 - Challenge pilottitiimi

Primus Challengen pilottikausi syksyllä 2013 on saanut seuralaiset liikkumaan ratsastuksen lisäksi erinomaisesti erilaisten oheislajien sekä hevosurheilun eri lajien parissa.

Primus Challenge on vienyt seuralaisia mm. miekkailemaan, tennistelemään, golfaamaan, uimaan, prancerciseamaan, juoksemaan, erilaisille ryhmäliikuntatunneille mukaan lukien mm. BootCamp, DanZatu, TRX, ratsastuspilatekseen, länkkäröimään, valjakkoajamaan, maastoon, vaellukselle, rantaratsastelemaan – hiihtämäänkin oltaisiin jo menty, jos olisi ollut lunta!

Lisäksi Primus Challenge pilottilaiset ovat toteuttaneet kurinalaisesti heille suunniteltuja oheisliikuntaohjelmia kuntosali- ja aerobisine harjoitteluineen. Pilottilaisten syyskauden päätöksen kuntotesteissä selvisi, että treenaaminen todella kannattaa: JOKAISEN testatun pilottilaisen sekä kehonkoostumus että kuntotesti tulokset olivat parantuneet.

Kuvassa PC pilottitiimiläiset freeseinä PT Piritan ja Kennethin kanssa kuntotestien jälkeen 9.8.2013. Kiitos Hanna testausavusta ja Anna testisykemittareista! (Kuva:©Nina Dahlblom)

pilottitiimi2.jpg