Hallitus

Seuran asioita hoitaa hallitus, joka valitaan syyskokouksessa. Hallituksessa on mukana seuratoiminnasta innostuneita ihmisiä, joiden osaamista ja kiinnostusta on pyritty hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla. Hallitus kokoontuu noin kuuden viikon välein mutta seuran asioita edistetään ahkerasti myös hallituksen omassa Facebook-ryhmässä. Ratsastusseuran hallitus tekee päätökset seuran hallinnosta, raha-asioista sekä toimintalinjoista.

Jos sinulla on kysymyksiä seuran toiminnasta tai haluat esittää toivomuksia, lähetä meille sähköpostia ratsastusseura@primustalli.fi tai tule juttelemaan tallilla.

Hallituksen jäsenet vuonna 2020:

Sanna Kaisla, puheenjohtaja

sanna.kaisla (a) pp2.inet.fi, p. 050-4238344

Sanna palasi ratsastuksen pariin uudelleen aikuisiällä vuonna 2010. Primus Tallille matka suuntautui 2011 ja muutaman kokeilutunnin jälkeen hän jäi vakiratsastajaksi.

Seuran toimintaan Sanna tuli mukaan 2015 ja edeltäjän houkuttelemana hän otti jäsensihteerin tehtävät, jota hoiti yhteensä neljä vuotta. Sanna on toiminut hallituksen puheenjohtajan roolissa vuoden 2019 alusta lähtien.Lilli Virtanen, jäsensihteeri

lilhelena.sp@gmail.com, p. 040-7466164

Muistan nähneeni itsestäni kuvan, jossa muutaman vuoden ikäisenä olen siskon ratsastuskypärä päässä ruskean keinuhevoseni selässä, joten heppahulluus on iskenyt jo ennen varsinaisia muistikuviani. Ratsastuskouluun tunnille sain luvan mennä kuitenkin vasta 14 vuotiaana. Lukioaikaan ystävän kautta löytyi myös muutamat vuokrahepat, joilla pääosin maastoiltiin. Muutama pakollinen ratsastustauko oli pidettävä kolmen lapsen syntymän myötä. Paluu satulaa oli kuitenkin aina helppo vuokrahevosen myötä ja melko nopeasti. Kiireisimpään perheaikaan jäi vuokrahevonen pois viikkoaikataulusta, mutta kerran viikkoon oli oltava vakiotunti ratsastuskoulussa ja perhe oppikin nopeasti miten pidetään äiti hyvällä tuulella. Nyt lapset ovat jo teini-ikäisiä sekä nuoria aikuisia ja perhe kasvanut kahdella vehnäterrierillä.

Primuksella olen ratsastanut vuodesta 2010 ja heppahulluus tuntuu vain syventyvän ja halu oppia kasvavan. Kaksi vakkarituntia onkin ollut jo jonkun vuoden kuvioissa. Tämän lisäksi lisätunteja, kursseja, ratsastusleirejä ja myös vuokrahevoskuvion herättelyä. Ja vanhimmasta tyttärestä olen saanut oikein mukavan ratsastusleirikaverin. Seitsemässä vuodessa olen tutustunut moniin Primuslaisiin ja on solmittu hyviä ystävyyssuhteita.

Lilli ja Foordi


Emma Niemeläinen, rahastonhoitaja

rahastonhoitajaprimus@gmail.com

Emma on harrastanut ratsastusta 9-vuotiaasta lähtien. Vuosien varrella on tullut käytyä niin ratsastuskoulussa, hoidettua kaikenkarvaisia hoito- ja vuokrahevosia ja ylläpitohevonenkin oli joitain vuosia. Primus tallille hän päätyi vuonna 2011, jolloin alkoi tavoitteellinen ratsastus ja itsensä kehittäminen hevosten parissa. Primus challengessa hän on ollut mukana vuosina 2013 ja 2019. Hän on ollut monenlaisissa yhdistyskuvioissa aiemminkin mukana, ja muutaman vuoden tauon jälkeen tuntui taas, että on sopiva hetki antaa aikaansa yleishyödylliseen toimintaan hyvässä ja aktiivisessa porukassa! Hallituksessa Emmalla on vastuulla rahastonhoitajan tehtävät.

Emma ja Kin


Minna Rapila, Primus Challenge ja oheisliikunta

Rakkaus lajiin on saanut alkunsa Pohjanmaalla pienessä ratsastuskoulussa 80-luvun alussa. Muutama intensiivinen juniorivuosi vierähti hevosten parissa lähes päivittäin. Espooseen muuton yhteydessä hevoset jäivät. 90-luku vierähti aktiivisesti palveluskoiraharrastuksen parissa. Palasin ratsaille vuonna 2004 ystävän kannustamana. Ratsastin aluksi ratsastuskoulussa ja siitä jatkoin satunnaisesti naapurin hevosella. Kesällä 2008 löysin tieni Primus Tallille ja tänne jäin. Heti alusta asti minulla oli 2 viikkotuntia ja viime vuodet olen ratsastanut 2-4 tuntia viikossa. Olen löytänyt oman tapani harrastaa tavoitteellisesti ja monipuolisesti ratsastuskoulussa. Olen osallistunut aktiivisesti erilaisille tallin tarjoamille kursseille, PC valmennuksiin, Kikan kouluvalmennuksiin sekä koulurataharjoituksiin. Minulla ei ole kilpailutaustaa ratsastuksessa ja olenkin ratsastanut ensimmäiset kouluratani Primus Tallilla. En ajatellut, että kilpaileminen olisi minun juttuni, mutta 2018 PC valmennuksen myötä homma lähti ns lapasesta. Nyt takana on jo lukuisat rataharjoitukset, kahdet Espoon Mestaruuskilpailut sekä viime kesältä Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailut Tampereella.

Vuoden 2020 alusta lähden mukaan seuran hallitukseen vastuualueena Primus Challenge -toiminta.

Minna ja Pauli


Nafi Sagne, Primus Challenge ja oheisliikunta

Olen aloittanut ratsastuksen 9-vuotiaana Peikin tallilla. Nuorempana esteet kiinnostivat enemmän ja siirryin Peikiltä pienemmälle tallille Keravalle, jossa silloin mahdollistettiin tavoitteellinen valmentautuminen ja kilpailu ratsastuskouluhevosella. Tuolloin on tullut startattua lukuisia aluetason kilpailuja 90–100 cm tasolla. Primukselle olen siirtynyt pikkuhiljaa äitini Outin mukana. Tunteja tuli otettua silloin tällöin, tallin vielä sijaitessa Oittaalla. Tallin siirtyessä Marketanpuistoon, aloin käymään tunneilla säännöllisemmin, mutta vakiotunneilla aloitin vasta vuonna 2016. Sydän on aina sykkinyt kouluratsastukselle, mutta se sai uuden vaihteen silmään, kun ”se oikea” hevonen tuli vastaan. Nykyisin minulla on 2 viikkotuntia sekä Kikan kouluvalmennustunti kolmen viikon välein. Lisäksi käyn säännöllisesti tallin rataharjoituksissa. Olen aina ollut innostunut kilpailemisesta, sillä se on hyvä tapa mitata pidemmällä aikavälillä ratsukon kehitystä ja saada palautetta omasta ratsastuksesta. Olen ollut mukana Primus Challenge -valmennuksissa keväällä 2018 & 2019, ja näin ollen luonnollinen jatkumo onkin lähteä vuoden 2020 alusta seuran hallitukseen mukaan, vastuualueena Primus Challenge yhdessä Rapilan Minnan kanssa.

Nafi ja Forro


Sari Sintonen, tiedotus

Aloitin ratsastuksen jo lapsena, ja erilaista kokemusta on kertynyt nyt reilun 30 vuoden ajalta. Juniorivuosina ratsastuskoululla ratsastin ja kilpailin koulua ja esteitä, mutta Australiassa vietetyn vuoden aikana kenttä- ja esteratsastus vei mennessään. Esteratsastuksen parissa vierähtikin sitten useita vuosia. Sittemmin ratsastus on ollut kouluratsastuspainotteista sekä yksityishevosilla että ratsastuskoulussa, mutta todellisen kipinän kouluratsastukseen sain siirtyessäni Primukselle reilu kolme vuotta sitten, ja viikkotuntien määrä onkin lisääntynyt pikkuhiljaa ollen nykyisellään 3-4. Kahden Primus Challengen myötä myös kilpailuinnostus on lähtenyt uuteen nousuun, ja osallistun säännöllisesti koulurataharjoituksiin ja -kilpailuihin. Myös tyttäreni ratsastaa, ja yhteisen harrastuksen myötä huomaan nykyisin löytäväni itseni tallilta lähes joka päivä.

Sari ja Armas


Emmy-Lotta Kyllönen, junioritoiminta

Aloitin ratsastuksen 9-vuotiaana. Vuoden ratsastettuani siirryin Primus tallille, jossa olenkin viihtynyt nyt jo kymmenen vuotta. Juniorina ratsastin usean vuoden talent programissa, joka tarjosi mahdollisuuden tavoitteellisempaan valmentautumiseen esteillä. Nykyään ratsastan sennujen estetunnilla ja Kikin koulutunnilla. Käyn myös aktiivisesti rataharjoituksissa.


Emmy-Lotta ja Minttu


Nina Timonen, varapuheenjohtaja, hallituksen jäsen

Nina on harrastanut ratsastusta aktiivisesti yli 30 vuotta. Seuran järjestämän Primus Challenge -toiminnan myötä yhteistyöhön hevosen kanssa löytyi uudenlaista tavoitteellisuutta sekä tuntiratsastajana että nyt myös hevosen vuokraajana.

Ninalla ei ole tänä vuonna hallituksessa vastuualuetta mutta hallituksen varapuheenjohtajana hän sijaistaa Sannaa tarvittaessa ja muutoin auttaa muita hallituslaisia silloin, kun on tarvetta.

Nina ja Trille


Tiina Koskinen, hallituksen jäsen

Tiina on harrastanut ratsastusta aikuisiällä 17 vuotta ja Primus tallille hän tuli heti, kun talli avasi ovensa nykyisellä paikallaan. Osallistuttuaan seuran järjestämään Primus Challengeen hän löysi ratsastuksesta "uuden vaihteen" ja alkoi tavoitteellisesti lisäämään viikko-ohjelmaansa ratsastuksen lisäksi myös muuta oheisliikuntaa.

Hallituksessa Tiinalla ei ole tänä vuonna varsinaista vastuualuetta mutta hän on apuna siellä missä tarvitaan.

Tiina ja Boris


Anu Surakka, koulutus

Anu aloitti hevosharrastuksen lapsena naapurin ravihevosia hoitamalla. Raviurheilu täyttikin hänen nuoruusvuosien vapaa-ajan, ja lukion jälkeen otettu välivuosi venyi neljäksi vuodeksi Italiassa ravihevosten hoitajana. Kolmekymppisenä Anu alkoi siirtyä vähitellen ratsastusharrastuksen pariin. Primus Tallilla Anu on ratsastanut puolitoista vuotta, tällä hetkellä kaksi kertaa viikossa. Ratsastuksessa Anua kiehtoo jatkuva mahdollisuus kokeilla ja oppia uutta sekä teoriassa että käytännössä. Anu suuntaa usein lomillaan erilaisille ratsastusmatkoille ja vuosien aikana monenlaiset kouluratsastus- ja vaelluskohteet ovat tulleet tutuiksi sekä Suomessa että ulkomailla Mongoliaa ja Argentiinaa myöten.

Hallituksen jäsenenä Anu pyrkii auttamaan seuran toiminnassa monipuolisesti ja häneltä voi aina tulla kysymään ratsastusmatkavinkkejä.

Anu ja Foordi


Marjo Kuosmanen, kirjanpitäjä

Suureksi yllätyksekseni sain luvan mennä alkeiskurssille Kilon tallille syksyllä 1974 ja siitä lähtien, muutamaa teini-iän välivuotta lukuun ottamatta, on ratsastusharrastus ollut mukanani arjessa ja juhlassa. Primus Tallilla olen ratsastanut vuodesta 2010.


Aikanaan kilpailin pienissä kisoissa sekä esteissä että kouluratsastuksessa, mutta nyt olen jättänyt kilpakentät nuoremmille ja nautiskelen rennolla asenteella kahdella viikkotunnilla hyvässä seurassa. Minulle tässä harrastuksessa on ratsastuksen ja hevosten lisäksi tosi tärkeää myös sosiaalinen puoli ja vuosien varrella olenkin saanut ihania ystäviä, joiden kanssa pidämme yhteyttä edelleen.
Sopii siis tulla moikkaamaan. Aika useinhan minä tallilla olen, jos en itse ratsastamassa, niin seuraamassa tyttäreni Merin edesottamuksia.

Marjo ja Armas