Hallitus

Seuran asioita hoitaa hallitus, joka valitaan syyskokouksessa. Hallituksessa on mukana seuratoiminnasta innostuneita ihmisiä, joiden osaamista ja kiinnostusta on pyritty hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla. Hallitus kokoontuu noin kuuden viikon välein mutta seuran asioita edistetään ahkerasti myös hallituksen omassa Facebook-ryhmässä. Ratsastusseuran hallitus tekee päätökset seuran hallinnosta, raha-asioista sekä toimintalinjoista.

Jos sinulla on kysymyksiä seuran toiminnasta tai haluat esittää toivomuksia, lähetä meille sähköpostia ratsastusseura@primustalli.fi tai tule juttelemaan tallilla.

Hallituksen jäsenet vuonna 2024 ovat Minna Rapila (puheenjohtaja), Jaana Nevalainen (jäsensihteeri), Marjo Kuosmanen (rahastonhoitaja, kirjanpito, varapuheenjohtaja), Jenni Hyvärinen, Viivi Kiviniemi, Mia Rautava, Johanna Riihimäki, Maija Salovuori, Emmi Salminen ja Leena Venho.

Hallituksen jäsenet vuonna 2024:

Minna Rapila, puheenjohtaja

minna.rapila@elisanet.fi, p. 050-4905901

Rakkaus lajiin on saanut alkunsa pienessä ratsastuskoulussa 80-luvun alussa. Muutama intensiivinenjuniorivuosi vierähti hevosten parissa lähes päivittäin. Palasin ratsaille tauon jälkeen vuonna 2004.Kesällä 2008 löysin tieni Primus Tallille ja sillä tiellä olen yhä edelleen.Olen löytänyt oman tapani harrastaa tavoitteellisesti ja monipuolisesti ratsastuskoulussa.Olen osallistunut aktiivisesti erilaisille tallin tarjoamille kursseille, valmennuksiin, koulurataharjoituksiin jakoulukilpailuihin. Pari kertaa olen osallistunut myös Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuihin.Alusta asti olen ollut mukana Primus Tallin Omahevos -konseptissa. Kaudet 2021-2022 Wandalla jalokakuusta 2022 alkaen Kimblellä. Ratsastusseura Primuksen hallituksessa olen ollut mukana 2020 alkaen,2021 tammikuusta alkaen seuran puheenjohtajana.

Marjo Kuosmanen, rahastonhoitaja, varapuheenjohtaja

rahastonhoitajaprimus@gmail.com

Suureksi yllätyksekseni sain luvan mennä alkeiskurssille Kilon tallille syksyllä 1974 ja siitä lähtien, muutamaa teini-iän välivuotta lukuun ottamatta, on ratsastusharrastus ollut mukanani arjessa ja juhlassa. Primus Tallilla olen ratsastanut vuodesta 2010.

Aikanaan kilpailin pienissä kisoissa sekä esteissä että kouluratsastuksessa, mutta nyt olen jättänyt kilpakentät nuoremmille ja nautiskelen rennolla asenteella kahdella viikkotunnilla hyvässä seurassa. Minulle tässä harrastuksessa on ratsastuksen ja hevosten lisäksi tosi tärkeää myös sosiaalinen puoli ja vuosien varrella olenkin saanut ihania ystäviä, joiden kanssa pidämme yhteyttä edelleen.

Sopii siis tulla moikkaamaan. Aika useinhan minä tallilla olen, jos en itse ratsastamassa, niin seuraamassa tyttäreni Merin edesottamuksia.

Jaana Nevalainen, jäsensihteeri, junioritoiminta

Hevoset ovat olleet lähellä sydäntä jo pienestä tytöstä lähtien. Olin vasta 5-vuotias, kun karkasin omalta pihalta pyörällä läheiselle tallille. Sieltä äiti löysi minut tuntia seuraamasta kentän laidalta. Alkeiskurssille pääsin vihdoin, kun täytin 7-vuotta.

Kymmenen vuotta vierähti tallilla melkein päivittäin. Hoitohevosen kanssa tehtiin kaikenlaista (päivittäinen harjaus, varusteiden huolto, maastoilua, esteitä, erilaisia kouluvalmennuksia yms.). Kuitenkin kaikista tärkeintä oli läheinen suhde hevosen kanssa. Valitettavasti rakas ystävä loukkaantui ja laukkasi vihreämmille laitumille. Nuorelle neidille tämä oli suuri menetys ja rakas harrastus jäi tauolle useammaksi vuodeksi.

Heti 2000 –luvun alussa löysin työpaikan kannustamana takaisin rakkaan harrastuksen pariin. Siitä lähtein olen taas harrastanut aktiivisesti. Välissä 2010 vuonna äitiyslomalla. Tällä hetkellä minulla on kaksi vakiotuntia viikossa. Lisäksi osallistun säännöllisesti erilaisille kursseille. Viikossa tulee usein ratsastettua 3-4 kertaa.

Aluksi ajattelin, että rataharjoitukset ja kilpailut eivät ole minun juttu. Jännitän liikaa, enkä varmasti koskaan nauti siitä. Mutta toisin kävi! Aikani seurasin kavereiden menoa katsomosta ja heidän innostus vei mukanaan. Nykyään haluan osallistua säännöllisesti rataharjoituksiin. Joka kerta on ihana voittaa oma jännitys!

Kotona kasvaa uusi ”heppasukupolvi” ja hänen innoittamana haluan olla mukana kehittämässä seuran Juniori –toimintaa!

Jenni Hyvärinen, tapahtumat, seuratuotteet

Kiinnostukseni hevosiin ja hevosurheiluun syttyi ollessani seitsemän vuotiaana ensimmäistä kertaa shettiksen selässä talutusratsastuksessa. Vakioratsastustunnit aloitin kymmenvuotiaana ja vuosien mittaan olen ratsastanut monenlaisilla talleilla eri puolella Suomea – myös vuoden verran Yhdysvalloissa western-hevosilla 90-luvulla. Nuorena aikuisena harrastaminen oli jonkin aikaa epäsäännöllisempää, kunnes noin 16 vuotta sitten palasin takaisin aktiivisesti lajin pariin Kilon tallille, Nupun tunneille. Aktiivivuosiin mahtuu sekä kouluratsastusta että esteitä, myös jonkin verran kisaamista, missä onnistumisia tuli erityisesti esteratsastuksessa. Primuksella olen harrastanut säännöllisesti vuodesta 2018 ja täällä olen päässyt syventymään kouluratsastukseen, nauttimaan ihanista hevosista, erinomaisesta opetuksesta ja puitteista – sekä loistavasta talliporukasta. Tänä keväänä olen mukana myös Aikuisten koulu-talent ryhmässä, mikä vaikuttaa erinomaiselta konseptilta. Ratsastus on mielestäni mahtava ja inspiroiva laji, koska siinä voi aina pyrkiä kehittymään ja se on tiimityötä hevosen kanssa, ei pelkästään yksilösuoritus.

Panostan lajiin talliajan ulkopuolella harrastamalla paljon liikuntaa. Tänä vuonna lenkille on kiva lähteä myös seuran porukalla – tule sinäkin mukaan ja ota ”Lenkkihaaste” vastaan!

Jenni ja Folly (valokuvaaja: Sanna Sierilä)

Viivi Kiviniemi, junioritoiminta

Olen ollut pienestä pitäen kiinnostunut hevosista ja kävin aluksi seuraamassa äitini ratsastustunteja Primuksella, kunnes vuonna 2014 ollessani 8-vuotias pääsin itsekin aloittamaan tunneilla. Myöhemmin harrastus laajeni Talent-valmennukseen ja pääsin osallistumaan kilpailuihin, mikä vain kasvatti innostusta erityisesti esteratsastukseen. Lisäksi toimin nuorempana myös hoitajana Primuksella.

Vuodesta 2022 olen ollut mukana Primuksen omahevostoiminnassa ja osallistun aktiivisesti sekä tallin omiin kilpailuharjoituksiin että ulkopuolisiin kilpailuihin. Viikonloppuisin teen myös tallitöitä Primuksella, joten lukion ohella lähes kaikki vapaa-aikaani kuluukin tallilla.


Mia Rautava, tapahtumat, seuratuotteet

nnostuin tästä ihanasta lajista vasta aikuisiällä. Aloitin ratsastuksen poolohevosilla asuessani Saksassa ja palattuani Suomeen menin ratsastuskouluun. Pari vuotta ratsasteltuani pääsin onnekseni Nupun oppilaaksi, ja ymmärsin vähitellen mistä ratsastuksessa on kyse.

Syksyllä 2018 ystäväni houkutteli minut kokeilemaan Primukselle. Gandalf ”the Great” oli ratsuna ja sillä tiellä olen edelleen. Vuoden verran olen ratsastanut neljä kertaa viikossa, ja lisäksi käyn välillä kursseilla ja rataharkoissa. Kolme askelta eteen ja kaksi taakse kuvaa hyvin etenemistäni, mutta periksi en anna. Tallilla maailman huolet unohtuvat hetkeksi, kiitos ihanien hevosten ja kanssaratsastajien.

Johanna Riihimäki, junioritoiminta, some

Aloitin ratsastuksen vuonna 2008 Primus Tallilla ollessani 10-vuotias, jossa sitten olenkin viihtynyt jo useamman vuoden. Juniorina olin mukana Talentissa heti kun se ensimmäisen kerran järjestettiin ja pääsin kilpailemaan kolmena vuonna ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuissa este- ja kouluratsastuksessa.
Tallilla tuli vietettyä paljon aikaa, sillä toimin koko lapsuuden myöskin Primuksella hoitajana, jonka lisäksi minulla on aina ollut vuokra- ja liikutushevosia muualla. Aika pian olinkin jo joka kesä kesätöissä Primuksella ja päädyinkin peruskoulun jälkeen vuonna 2015 opiskelemaan ratsastuksenohjaajaksi. Valmistuessani 2018 aloitin vakityöt Primus Tallilla. Ensin tein enemmän tallitöitä ja vuosi vuodelta olen pitänyt enemmän ratsastustunteja.

On erityisen hienoa toimia kilpailuista innostuneiden talenttien opena, kun on itsekin ollut sellainen. Vuoden 2020 syksyllä aloitin ratsastuksenopettajaopinnot Ypäjällä ja valmistuin vuonna 2022. Hallitukseen minut houkuteltiin mukaan vuonna 2022. Olen innostunut yhä kilpailemisesta niin este- kuin kouluratsastuksessa aina mahdollisuuksien mukaan.

Emmi Salminen


Aloitin ratsastuksen vuonna 2011 Primus tallilla. Juniorina minulla oli mahdollisuus ratsastaa useamman kerran viikossa ja olin mukana Primus tallin Talent toiminnassa. Ratsastuskoulun lisäksi ratsastin myös paljon vuokra- ja liikutushevosilla.

Intohimo ratsastukseen kasvoi ja lopulta opiskelin ratsastuksenohjaajaksi valmistuen 2019. Vietin muutaman vuoden ulkomailla keräämässä työkokemusta. Pääsin groomina hoitamaan kilpahevosia ja näkemään kansainvälistä kilpailutoimintaa. Lopulta palasin Primus tallille vakitöihin 2021.

Olen innostunut kilpailija este- ja kouluratsastuksessa.

Maija Salovuori (tapahtumat, seuratuotteet)

Omaan elämääni hevoset ovat kuuluneet aina, sillä lapsuudenkodissani oli ravihevosia 15 ensimmäisen ikävuoteni ajan. Ratsastuksen pariin päädyin noin 10 -vuotiaana Keski-Suomessa sijaitsevan kotikaupunkini ratsastuskoulussa, jossa kävin tunneilla muutaman vuoden ajan. Vakituisten tuntien loputtua tuli hyvin epäsäännöllisesti ratsastettua silloin tällöin vielä siihen asti, että muutin opiskelemaan.

Tämän jälkeen ratsastustaukoa tulikin pidettyä yli 20 vuotta ennen kuin päädyin Primukselle vuonna 2017. Oikea onnenkantamoinen, sillä olen viihtynyt Primuksella erittäin hyvin laadukkaiden hevosten ja opetuksen ansiosta. Vuosien varrella into oppia ja kehittää itseään ratsastajana on vain kasvanut ja alun yhdestä viikkotunnista päädyin aika pian lisäämään tunteja kalenteriini. Tällä hetkellä viikoittaisia vakiotunteja on kaksi, joiden lisäksi osallistun paljon erilaisille kursseille ja drive in -tunneille. Koulurataharjoituksiin olen osallistunut viime vuosien aikana kerran pari vuodessa. Hevosharrastukseni on muutenkin hyvin voimissaan, useamman vuoden ajan mukana kuvioissa on pyörinyt vuokrahevonen ja omistan myös osuuden ravihevosesta, kahden lajin hevosharrastaja siis edelleen.

Leena Venho, tiedotus

Aloitin ratsastuksen noin kymmenvuotiaana ja heppakautta kesti vaihtelevalla tahdilla aina opiskeluaikoihin asti. Reilun kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen ymmärsin vihdoin hankkiutua takaisin satulaan -kurssille kolme vuotta sitten. Vuoden verran riitti kerta viikossa, mutta sitten löysin tieni myös Primukselle ja nälkähän tunnetusti kasvaa syödessä! Täällä harrastus on laajentunut myös rataharkkoihin ja esteille.