Hallitus

Seuran asioita hoitaa hallitus, joka valitaan syyskokouksessa. Hallituksessa on mukana seuratoiminnasta innostuneita ihmisiä, joiden osaamista ja kiinnostusta on pyritty hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla. Hallitus kokoontuu noin kuuden viikon välein mutta seuran asioita edistetään ahkerasti myös hallituksen omassa Facebook-ryhmässä. Ratsastusseuran hallitus tekee päätökset seuran hallinnosta, raha-asioista sekä toimintalinjoista.

Jos sinulla on kysymyksiä seuran toiminnasta tai haluat esittää toivomuksia, lähetä meille sähköpostia ratsastusseura@primustalli.fi tai tule juttelemaan tallilla.

Hallituksen jäsenet vuonna 2022:

Minna Rapila, puheenjohtaja

minna.rapila@elisanet.fi, p. 050-4905901

Rakkaus lajiin on saanut alkunsa Pohjanmaalla pienessä ratsastuskoulussa 80-luvun alussa. Muutama intensiivinen juniorivuosi vierähti hevosten parissa lähes päivittäin. Espooseen muuton yhteydessä hevoset jäivät. 90-luku vierähti aktiivisesti palveluskoiraharrastuksen parissa. Palasin ratsaille vuonna 2004 ystävän kannustamana. Ratsastin aluksi ratsastuskoulussa ja siitä jatkoin satunnaisesti naapurin hevosella. Kesällä 2008 löysin tieni Primus Tallille ja sillä tiellä olen yhä edelleen. Heti alusta asti minulla oli 2 viikkotuntia ja viime vuodet olen ratsastanut 3-4 tuntia viikossa. Olen löytänyt oman tapani harrastaa tavoitteellisesti ja monipuolisesti ratsastuskoulussa. Olen osallistunut aktiivisesti erilaisille tallin tarjoamille kursseille, PC-valmennuksiin, Kikan kouluvalmennuksiin sekä koulurataharjoituksiin. Minulla ei ole kilpailutaustaa ratsastuksessa ja olenkin ratsastanut ensimmäiset kouluratani Primus Tallilla. En ajatellut, että kilpaileminen olisi minun juttuni, mutta 2018 PC-valmennuksen myötä innostus ratojen ratsastukseen syttyi. Nyt takana on jo lukuisia rataharjoituksia ja kilpailuja. Kohokohtina 2019 ja 2021 Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailut. Vuoden 2020 hallituksessa vastuualueenani oli Primus Challenge -toiminta. 2021 tammikuusta alkaen olen toiminut seuran puheenjohtajana. Ratsastuksen osalta viime vuosi meni uuden mielenkiintoisen Primus Tallin ”Omahevosprojektin” parissa, jossa yhä tällä kaudella olen mukana.

Minna ja Wanda


Lilli Virtanen, jäsensihteeri, varapuheenjohtaja

lilhelena.sp@gmail.com, p. 040-7466164

Muistan nähneeni itsestäni kuvan, jossa muutaman vuoden ikäisenä olen siskon ratsastuskypärä päässä ruskean keinuhevoseni selässä, joten heppahulluus on iskenyt jo ennen varsinaisia muistikuviani. Ratsastuskouluun tunnille sain luvan mennä kuitenkin vasta 14 vuotiaana. Lukioaikaan ystävän kautta löytyi myös muutamat vuokrahepat, joilla pääosin maastoiltiin. Muutama pakollinen ratsastustauko oli pidettävä kolmen lapsen syntymän myötä. Paluu satulaa oli kuitenkin aina helppo vuokrahevosen myötä ja melko nopeasti. Kiireisimpään perheaikaan jäi vuokrahevonen pois viikkoaikataulusta, mutta kerran viikkoon oli oltava vakiotunti ratsastuskoulussa ja perhe oppikin nopeasti miten pidetään äiti hyvällä tuulella. Nyt lapset ovat jo teini-ikäisiä sekä nuoria aikuisia ja perhe kasvanut kahdella vehnäterrierillä.

Primuksella olen ratsastanut vuodesta 2010 ja heppahulluus tuntuu vain syventyvän ja halu oppia kasvavan. Kaksi vakkarituntia onkin ollut jo jonkun vuoden kuvioissa. Tämän lisäksi lisätunteja, kursseja, ratsastusleirejä ja myös vuokrahevoskuvion herättelyä. Ja vanhimmasta tyttärestä olen saanut oikein mukavan ratsastusleirikaverin. Kymmenessä vuodessa olen tutustunut moniin Primuslaisiin ja on solmittu hyviä ystävyyssuhteita.

Lilli ja Foordi


Emma Niemeläinen, rahastonhoitaja

rahastonhoitajaprimus@gmail.com

Emma on harrastanut ratsastusta 9-vuotiaasta lähtien. Vuosien varrella on tullut käytyä niin ratsastuskoulussa, hoidettua kaikenkarvaisia hoito- ja vuokrahevosia ja ylläpitohevonenkin oli joitain vuosia. Primus tallille hän päätyi vuonna 2011, jolloin alkoi tavoitteellinen ratsastus ja itsensä kehittäminen hevosten parissa. Primus challengessa hän on ollut mukana vuosina 2013 ja 2019. Hän on ollut monenlaisissa yhdistyskuvioissa aiemminkin mukana, ja muutaman vuoden tauon jälkeen tuntui taas, että on sopiva hetki antaa aikaansa yleishyödylliseen toimintaan hyvässä ja aktiivisessa porukassa! Hallituksessa Emmalla on vastuulla rahastonhoitajan tehtävät.

Emma ja Kin


Nafi Sagne, some-viestintä

Olen aloittanut ratsastuksen 9-vuotiaana Peikin tallilla. Nuorempana esteet kiinnostivat enemmän ja siirryin Peikiltä pienemmälle tallille Keravalle, jossa silloin mahdollistettiin tavoitteellinen valmentautuminen ja kilpailu ratsastuskouluhevosella. Tuolloin on tullut startattua lukuisia aluetason kilpailuja 90–100 cm tasolla. Primukselle olen siirtynyt pikkuhiljaa äitini Outin mukana. Tunteja tuli otettua silloin tällöin, tallin vielä sijaitessa Oittaalla. Tallin siirtyessä Marketanpuistoon, aloin käymään tunneilla säännöllisemmin, mutta vakiotunneilla aloitin vasta vuonna 2016. Sydän on aina sykkinyt kouluratsastukselle, mutta se sai uuden vaihteen silmään, kun ”se oikea” hevonen tuli vastaan. Nykyisin minulla on 2 viikkotuntia sekä Kikan kouluvalmennustunti kolmen viikon välein. Lisäksi käyn säännöllisesti tallin rataharjoituksissa. Olen aina ollut innostunut kilpailemisesta, sillä se on hyvä tapa mitata pidemmällä aikavälillä ratsukon kehitystä ja saada palautetta omasta ratsastuksesta.

Nafi ja Forro


Sari Sintonen, tiedotus

Aloitin ratsastuksen jo lapsena, ja erilaista kokemusta on kertynyt nyt reilun 30 vuoden ajalta. Juniorivuosina ratsastuskoululla ratsastin ja kilpailin koulua ja esteitä, mutta Australiassa vietetyn vuoden aikana kenttä- ja esteratsastus vei mennessään. Esteratsastuksen parissa vierähtikin sitten useita vuosia oman hevosen kanssa. Sittemmin ratsastus on ollut kouluratsastuspainotteista sekä yksityishevosilla että ratsastuskoulussa, mutta todellisen kipinän kouluratsastukseen sain siirtyessäni Primukselle. Nykyisellään ratsastan noin 4 kertaa viikossa, vuoden 2021 alusta "omahevosprojektin" merkeissä. Kolmen PC:n myötä kisakärpänen on taas puraissut vahvasti, ja osallistun säännöllisesti koulurataharjoituksiin ja -kilpailuihin. Myös tyttäreni ratsastaa, ja yhteisen harrastuksen myötä minut löytää tallilta lähes joka päivä.

Sari ja Armas

Jaana Nevalainen, junioritoiminta

Jaanan esittely päivitetään pian

Johanna Riihimäki, junioritoiminta

Johannan esittely päivitetään pian


Hanne Rönkkö, junioritoiminta

Olen ollut heppahullu niin kauan kuin muistan. Lapsena puuhailin ja ratsastin epäsäännöllisen säännöllisesti naapuruston hevosilla ja lähialueen ratsastuskouluissa. Myöhemmin harrastus jatkui omalla hevosella, jolla kilpailin esteitä silloisella piiritasolla.

Opiskelut toivat minut pääkaupunkiseudulle ja ratsastusharrastus jatkui ratsastuskouluissa ja muutamilla vuokrahevosilla. Primukselle päädyin vuonna 2011 ja sillä tiellä olen edelleen! Ratsastus on elämänmittainen kehitysprojekti ja lajia voi onneksi harrastaa jokainen omalla tavoitetasollaan. Ratsastuksen lisäksi hevosten tuoma henkinen hyvinvointi on tullut viime vuosina yhä tärkeämmäksi osaksi tätä harrastusta. Tavoitteellisen kilpailemisen olen jättänyt tyttärelleni, joka on ollut mukana Primus Talent ohjelmassa syksystä 2019 saakka.

Hanne ja Boris


Nina Mellin, seuratuotteet

Innostuin hevosista noin 12-vuotiaana Ruskeasuolla ja pian aloitinkin ratsastuksen ja etenkin hevosten hoitamisen, johon jäin välittömästi koukkuun. Pari vuotta tuntihevosten kanssa puuhailtuani pääsin estekilpahevosten hoitajaksi. Niitä hoidin ja ratsastin päivittäin, ja viikonloput kuluivat usein hoitajana skaboissa ympäri Suomea, pari kertaa myös muissa Pohjoismaissa.

Parikymppisenä muut elämänalueet veivät mennessään ja aikuisiällä on ollut hevosettomia vuosia ja sellaisia vuosia, jolloin on ollut vakituinen vuokrahevonen. Nyt kiistattomaan täti-ikään päästyäni ystävä sai houkuteltua minut takaisin ratsastustunneille. Ja mitä ihmettä, tähän lajiinhan on olemassa kaikenlaisia vinkkejä! On ollut ihanaa päästä kunnollisen opetuksen piiriin. Samalla myös aikuinen tyttäreni on päässyt mukaani talleille ja alkaa myös halajamaan uusintanäytöstä ratsastusurallaan.

Primus-tallilla olen käynyt nyt vuoden ja olen tykännyt kovasti. Hevoset on hyvin koulutettuja, opetus tasokasta ja porukka tosi mukavaa. Nopeasti täällä tutustuu ihmisiin ja talleille on kiva tulla, kun pääsee vaihtamaan kuulumiset tuttujen kanssa. Tällä hetkellä minulla on myös vuokrahevonen. Yhteensä ratsastan 3-4 kertaa viikossa. Olen myös lähtenyt rohkeasti mukaan rataharkkoihin ja valmennuksiin, jota kautta on kiinnostavaa seurata omaa kehitystä ja asettaa uusia tavoitteita.

Nina ja Sinkku


Leena Venho, tapahtumat

Aloitin ratsastuksen noin kymmenvuotiaana ja heppakautta kesti vaihtelevalla tahdilla aina opiskeluaikoihin asti. Reilun kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen ymmärsin vihdoin hankkiutua takaisin satulaan -kurssille kolme vuotta sitten. Vuoden verran riitti kerta viikossa, mutta sitten löysin tieni myös Primukselle ja nälkähän tunnetusti kasvaa syödessä! Täällä harrastus on laajentunut myös rataharkkoihin ja esteiden pariin.

Leena ja Forro


Mia Rautava, tapahtumat

Mian esittely päivitetään pian


Marjo Kuosmanen, kirjanpitäjä

Suureksi yllätyksekseni sain luvan mennä alkeiskurssille Kilon tallille syksyllä 1974 ja siitä lähtien, muutamaa teini-iän välivuotta lukuun ottamatta, on ratsastusharrastus ollut mukanani arjessa ja juhlassa. Primus Tallilla olen ratsastanut vuodesta 2010.

Aikanaan kilpailin pienissä kisoissa sekä esteissä että kouluratsastuksessa, mutta nyt olen jättänyt kilpakentät nuoremmille ja nautiskelen rennolla asenteella kahdella viikkotunnilla hyvässä seurassa. Minulle tässä harrastuksessa on ratsastuksen ja hevosten lisäksi tosi tärkeää myös sosiaalinen puoli ja vuosien varrella olenkin saanut ihania ystäviä, joiden kanssa pidämme yhteyttä edelleen.

Sopii siis tulla moikkaamaan. Aika useinhan minä tallilla olen, jos en itse ratsastamassa, niin seuraamassa tyttäreni Merin edesottamuksia.

Marjo ja Armas