Hallitus

Seuran asioita hoitaa hallitus, joka valitaan syyskokouksessa. Jos haluat tulla mukaan toimintaan tai sinulla on kysymyksiä seuran toiminnasta, lähetä meille sähköpostia ratsastusseura@primustalli.fi

Hallituksen jäseniä voi aina tulla ottamaan hihasta ja kysyä toiminnasta tai esittää toivomuksia tai muuta asiaa!

Hallituksen jäsenet vuonna 2018:

Merja Kolehmainen, puheenjohtaja
karinakei@hotmail.com, p. 040 5081094

Merja on aloittanut ratsastuksen aikuisena 30-kympin villityksenään. ”Vanha” Oittaan Primus tuli ensi kertaa tutuksi 2008 kesäkurssin myötä ja sitä kautta tie vei Primuksen vakiotunneille ensin kerran viikossa mutta ratsastuksen viedessä mennessään vakiotuntejakin kertyi kolmesta neljään.Primus Challengen ensimmäisen toimintavuoden 2013-14 osallistumisen jälkeen Merja eksyi Primuksen Oma hevonen -kurssille, jonka jälkeen ajatus omasta hevosesta alkoi tuntua mahdolliselta. Ei aikaakaan, kun elämään tupsahti Pauli (Balhass), Siilin Ratsastuskeskuksen tuntihevonen, josta keskus joutui luopumaan ”hurjapäisyyden” vuoksi. Siitä alkoi Merjan ja Paulin yhteinen matka, välillä ”hurjana” mutta nyt varsin leppoisana, ja tällä hetkellä myös primuslaiset voivat tervehtiä Paulia osana Primuksen tuntiheppakaartia.

Merja on ollut Primusseuran hallituksessa vuodesta 2012 vastuinaan rahat, Primus Challenge, kilpailutoiminta ja nyt seuran toiminnan kokonaisuus puheenjohtajana.

Merja ja Pauli

Sanna Kaisla, jäsensihteeri

sanna.kaisla (a) pp2.inet.fi

Sanna palasi ratsastuksen pariin uudelleen aikuisiällä vuonna 2010. Hevosharrastus ylettyy myös hieman ravipuolelle, jota hän seuraa tv:stä ja käy myös raveissa paikanpäällä. Seuratoimintaan Sanna halusi lähteä mukaan, jotta saa käyttää vapaa-aikaa hyödyllisesti hevosten parissa.

Sanna hoitaa jäsenyyteen liittyvien asioiden lisäksi merkkiasiat ja kilpailuluvat.

nina_ja_ibi.jpg

Sanna ja Fauna


Piia Ahtee, kilpailuvastaava

Piia on vajaa nelikymppinen pitkän linjan hevosihminen,
kolmen lapsen osa-aikayksinhuoltajaäiti Keravalta, siviiliammatiltaan kirkon
viestinnän toimija. Hevoset ovat olleet hänen elämässään käytännössä aina mukana
tavalla tai toisella. Poniratsastajana hän oli vannoutunut esteratsastaja, mutta
iän, lasten saannin ja muutaman hiukan pahemman onnettomuuden jälkeen lajiksi
valikoitui kouluratsastus.

Piia on kouluttautunut IV-tason kouluratsastustuomariksi
(oikeus arvostella ja olla puheenjohtajatuomarina helpoissa luokissa kaikilla
tasoilla), 1-tason ratsastusvalmentajaksi sekä esteratsastuksen ratamestariksi
ja estetuomariksi – joskaan estepuolella pätevyydet eivät tällä hetkellä ole
voimassa. Hän toimii välillä Primuksella sijaisopena, joten siinäkin roolissa olet
saattanut Piian nähdä, lisäksi hän valmerntaa Keravalla muutamaa harrasteratsukkoa.
Piia on mukana myös HIHS:n kouluratsastustiimissä ja toimii tämän vuoden Prix
de Primus Wintercup –kilpailun kilpailunjohtajana.

Seuran hallituksessa Piia aloitti tämän vuoden alusta ja vastaa kilpailutoiminnasta.

Piia ja Boris


Eeva Pulli, rahastonhoitaja

Eeva harrasti lapsena ratsastusta Oulussa ratsastuskoulussa Saaran tallilla noin 5 vuoden ajan. Hevosharrastusta rajoitti lapsena heinä- ja eläinallergia ja lopulta harrastus jäi vuosiksi tauolle, jolloin yleisurheilu ja siinä kilpaileminen veivät mennessään. Eeva palasi ratsastuksen pariin aikuisiällä. Tavoitteellista ja säännöllistä kouluratsastusta Eeva on harrastanut aloitettuaan Primus tallilla 2012. Takana on myös yksi PC-kausi keväällä 2014. Eeva halusi lähteä mukaan Primusseuran toimintaan, sillä hän haluaa nyt äitiyslomansa aikana käyttää aikaa muulla tavoin hyödyksi hevosten parissa. Primus tallin ja seuran yhteishenki ovat myös niin loistavat, että Eevan mukaan tässä porukassa on ilo tehdä vähän töitäkin!

Eeva toimii seuran rahastonhoitajana ja huolehtii Primusseuran kirjanpidosta.


Eeva ja Sacce


Saija Mursula, oheisliikunta

oheisliikuntaprimus@gmail.com & puh. 040 534 0321

Saija aloitti ratsastuksen uudelleen aikuisena n. 15 vuotta sitten. Primus Tallin aloittaessa toimintansa Oittaalla v. 2007 siirtyi hän ratsastamaan siellä ensin yhtenä ja nykyään kahtena aamuna viikossa. Koska myös tytär on jo vuosia ratsastanut Primuksella, Saija tuntee Primuksen jäsenistöä varsin laajalti ja haluaa olla mukana kehittämässä seuraa (Kikkaa lainatakseen) ”Euroopan parhaaksi ratsastusseuraksi” ;)

Hallituksessa Saija hoitaa seuran oheisliikuntatarjontaa.

Saijan_esittelykuva.jpg

Saija ja Veikko


Nina Timonen, Primus Challenge

timonen.nina (a) kolumbus.fi

Nina on harrastanut ratsastusta aktiivisesti yli 30 vuotta. Seuran järjestämän Primus Challenge -toiminnan myötä yhteistyöhön hevosen kanssa löytyi uudenlaista tavoitteellisuutta.

Nina kehittää Primus Challenge -toimintaa yhteistyössä Primus Tallin kanssa. Hänen sydäntään lähellä on erityisesti kannustaa kaikkia ratsastajia mukaan oheisliikunnan nautintoihin.

nina_t.jpg

Nina ja Cartini


Tiina Koskinen, tiedotus

Tiina on harrastanut ratsastusta aikuisiällä kohta 15 vuotta ja Primus tallille hän tuli heti, kun talli avasi ovensa nykyisellä paikallaan. Osallistuttuaan seuran järjestämään Primus Challengeen hän löysi ratsastuksesta "uuden vaihteen" ja alkoi myös tavoitteellisesti lisäämään viikko-ohjelmaansa ratsastuksen lisäksi myös muuta oheisliikuntaa.

Hallituksessa Tiinan vastuulla on tiedottaminen ja seuran web-sivujen päivitys.

Tiina ja Boris


Eeva Sihvola, junioritoiminta

Eeva aloitti ratsastamisen kolmikymppisenä ja ratsastusvuosia on kertynyt kymmenkunta. Eevalla on oman ratsastusharrastuksen lisäksi näkemystä nuorempien seuran jäsenten tarpeista, sillä hänen kolme tytärtään harrastavat ratsastusta.

Hallituksessa Eeva kuuluu junioritoimintaa järjestävään tiimiin yhdessä Antin ja Jaanan kanssa.

eeva_ligero.jpg

Eeva ja Ligero


Jaana Nevalainen, junioritoiminta

jaana.nevalainen (a) lahitapiola.fi

Jaana on ollut heppatyttö jo pienestä pitäen. Häntä ei voinut jättää yksin kotipihalle leikkimään, sillä läheinen talli houkutteli liikaa. Pienen karkulaisen tavoitti usein istumasta kentän laidalta – tuntia seuraamassa tietysti. Nuoruusvuodet vierähtivät päivittäin tallilla.

Nykyään Jaana ratsastaa Primuksella kaksi kertaa viikossa.

Jaanan_esittelykuva.jpg

Jaana ja Selma


Natacha Silen, junioritoiminta

Muistan vieläkin sen kun olin ensimmäistä kertaa elämässäni hevosen selässä. Ikää oli ehkä 4 tai 5 ja minut laitettiin tallin pihalla Belgiassa hevosen selkään pienelle kierrokselle tallipihan ympäri. Se oli menoa sen jälkeen ja paluuta ei ole ollut. Alkeiskurssini aloitin sentään vähän vanhempana Tapiolan ratsastuskoulussa poneilla ja hevoskärpäsen purema vain paheni. Taukoa tuli kuitenkin pidettyä perinteisesti 20-kymppisenä erinäisistä syistä johtuen. Paluu hevosen selkään kuitenkin alkoi pitkän tauon jälkeen viattomalla irtomaastotunnilla ja siitä tulikin sitten varattua 1 viikkotuntia.

Primuksella aloitin vajaa 5 vuotta sitten ja pikkurillin kun luovutin niin nyt minulla on 3 viikkotuntia. Kaksi kertaa viikossa on koulua ja kerran viikossa hyppään estetunneilla. Kärpäsen purema on myös osunut tyttäreeni ja tästä meille onkin tullut mukava yhteinen harrastus. Tämä on siitä mukava harrastus, että tässä tutustuu paljon erilaisiin ihmisiin ja meitä kaikkia yhdistää yhteinen rakkaus ja intohimo näihin nelijalkaisiin ystäviimme.

Hallituksen uutena jäsenenä liityn junioritiimiin ja yhdessä pyrimme ideoimaan junioreille kaikkea mielenkiintoista.


Natacha ja Ekku

Lilli Virtanen, seuratuotteet

Muistan nähneeni itsestäni kuvan, jossa muutaman vuoden ikäisenä olen siskon ratsastuskypärä päässä ruskean keinuhevoseni selässä, joten heppahulluus iskeny jo ennen varsinaisia muistikuviani. Ratsastuskouluun tunnille sain luvan mennä kuitenkin vasta 14 vuotiaana. Lukioaikaan ystävän kautta löytyi myös muutamat vuokrahepat, joilla pääosin maastoiltiin. Muutama pakollinen ratsastustauko oli pidettävä kolmen lapsen syntymän myötä. Paluu satulaa oli kuitenki aina helppo vuokrahevosen myötä ja melko nopeasti. Kiireisimpään perheaikaan jäi vuokrahevonen pois viikkoaikataulusta, mutta kerran viikkoon oli oltava vakiotunti ratsastuskoulussa ja perhe oppikin nopeasti miten pidetään äiti hyvällä tuulella. Nyt lapset ovat jo teini-ikäisiä sekä nuoria aikuisia ja perhe kasvanut kahdella vehnäterrierillä.

Primuksella olen ratsastanut vuodesta 2010 ja heppahulluus tuntuu vain syventyvän ja halu oppia kasvavan. Kaksi vakkarituntia onkin ollut jo jonkun vuoden kuvioissa. Tämän lisäksi lisätunteja, kursseja, ratsastusleirejä ja myös vuokrahevoskuvion herättelyä. Ja vanhimmasta tyttärestä olen saanut oikein mukavan ratsastusleirikaverin. Seitsemässä vuodessa olen tutustunut moniin Primuslaisiin ja on solmittu hyviä ystävyyssuhteita. Yritän Primusseuran hallituksessa kykyni mukaan avustaa ja tuoda toimintaan oman panokseni.

Lilli ja Foordi


Anu Surakka, koulutus

Anu aloitti hevosharrastuksen lapsena naapurin ravihevosia hoitamalla. Raviurheilu täyttikin hänen nuoruusvuosien vapaa-ajan, ja lukion jälkeen otettu välivuosi venyi neljäksi vuodeksi Italiassa ravihevosten hoitajana. Kolmekymppisenä Anu alkoi siirtyä vähitellen ratsastusharrastuksen pariin. Primus Tallilla Anu on ratsastanut puolitoista vuotta, tällä hetkellä kaksi kertaa viikossa. Ratsastuksessa Anua kiehtoo jatkuva mahdollisuus kokeilla ja oppia uutta sekä teoriassa että käytännössä. Anu suuntaa usein lomillaan erilaisille ratsastusmatkoille ja vuosien aikana monenlaiset kouluratsastus- ja vaelluskohteet ovat tulleet tutuiksi sekä Suomessa että ulkomailla Mongoliaa ja Argentiinaa myöten.

Uutena Primusseuran hallituksen jäsenenä Anu pyrkii auttamaan seuran toiminnassa monipuolisesti ja häneltä voi aina tulla kysymään ratsastusmatkavinkkejä.

Anu ja Foordi