Muistoissamme Merja Kolehmainen

06.01.2019

Vuoden 2018 pimeimpänä päivänä syttyi taivaalle uusi tähti. Ratsastusseura Primuksen puheenjohtaja v. 2017-2018, pitkäaikainen hallituksen jäsen ja monen idean taustahahmo restonomi AMK, KTM Merja Kolehmainen (s. 1975) nukkui pois perjantai-iltana 21.12.2018 pitkän sairauden aiheuttamien komplikaatioiden uuvuttamana.

Merjan liki järkkymätön positiivisuus, kyky keskittyä olennaiseen, idearikkaus ja tarmokkuus tarttua ideoiden toteuttamiseen ovat olleet Ratsastusseura Primukselle kullan arvoisia. Ilman Merjaa emme tuntisi Primus Challenge –ohjelmaa, emme olisi Helsinki Horse Show´n monenkertaisia kävijäkisan voittajia eikä seura olisi voittanut SRL:n Vuoden Ratsastusseura –palkintoakaan taannoin. Samoin monelta puuttuisi päästä Primuksen blingbling –pipo, joiden hankinta oli sekin Merjan idea ja joista muodostui sairauden vietyä häneltä hiukset Merjan jonkinlainen tavaramerkki, josta hänet tunnisti jo matkan päästä.

Primus Tallin vakiokävijät muistavat Merjan ystävällisen hymyn tilanteessa kuin tilanteessa, avuliaisuuden ja kannustavan asenteen. Merja oli tavattoman sitoutunut lajiimme, hän halusi oppia ja kehittyä. Jokainen hevonen ja jokainen ratsastuskerta tarjosivat mahdollisuuden kehittää itseään ratsastajana ja hevosihmisenä. Hyvin tätä sitoutunutta asennetta kuvaa myös se, kuinka hän työskennellessään Lappeenrannassa hotellipäällikkönä usein ajoi Espooseen yhdeksi illaksi vain päästäkseen Primukselle tunnille. Illan päätteeksi auton nokka suuntasi taas takaisin Etelä-Karjalaan.

Ratsastusseura Primuksen lisäksi Merja oli monessa mukana. Niin Lappeenrannan kansalliset kouluratsastuskilpailut, Etelä-Suomen ratsastusjaoston hallitus kuin Helsinkin Horse Show´n kouluratsastustiimi saivat osansa hänen tarmokkuudestaan ja luotettavuudestaan. Silti hänellä riitti aikaa myös läheisilleen sekä omien unelmiensa toteuttamiseen esimerkiksi matkailun saralla.

Yhden suurista haaveistaan Merja toteutti vuonna 2014, kun rautias ruuna Balhass, tuttujen kesken Pauli, siirtyi hänen omistukseensa. Pauli nosti Merjan ratsastajana uudelle tasolle ja mahdollisti tavoitteellisen harjoittelun aivan viimeiseen syksyyn saakka. Merja haaveili myös koulutuomarikurssista sekä suunnitteli hevosalan ammattikoulutukseen hakeutumista, mutta aika ei näihin enää riittänyt.

Enää emme näe Merjaa istumassa kahvila Tirlin kulmapöydässä, enää emme kuule hänen miellyttävää ääntään rataharjoitusten ja kilpailujen kuuluttajana emmekä kohtaa hänen iloista olemustaan tallin käytävällä Paulin karsinan luona. Merjan perintönä meille jää kuitenkin asenne - periksiantamattomuus ja positiivisuus.

-Piia Ahtee-

19.01.2019Tietoisesti taitava ratsastaja 8.3 klo 17:30
19.01.2019Tutustu Ratsastusseura Primuksen mahtaviin jäsenetuihin
13.01.2019Vuoden ensimmäinen jäsenkirje
10.01.2019Tärkeää tietoa vuoden 2019 jäsenlaskuista
08.01.2019Lähde Hot joogaamaan 26.1!
06.01.2019Muistoissamme Merja Kolehmainen
16.11.2018Tammikuussa starttaa kolme Primus Challenge ryhmää!
29.10.2018Primus-pipoja heijastavalla logolla saatavilla!
28.09.2018Kouluratsastuksen SM-kisat heinäkuussa Primuksella!
14.03.2018Hakemus kurssiavustusta varten on julkaistu

Siirry arkistoon »